Personal tools

Scavenger hunt

From Eth0Wiki

Jump to: navigation, search

Spelregels

Vorm een groep; de grootte mag je zelf bepalen. Voer met deze groep tijdens eth0 opdrachten uit van de onderstaande lijst. Voor elke opdracht is een bepaald aantal punten te verdienen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opdracht. Tevens zijn er bij sommige opdrachten bonuspunten te behalen voor de beste uitwerking van de opdracht. Iedere dag is gedurende een bepaalde tijd de mogelijkheid de opdrachten, die je dan af hebt, te laten beoordelen. Zie voor het tijdstip het evenementenrooster. Mocht het niet praktisch zijn om je opdracht in die tijd te laten beoordelen (bijv. omdat het donker moet zijn), maak dan even een afspraak met de scavhunt crew voor een ander tijdstip. Op de laatste dag, als alle opdrachten van de hele week beoordeeld zijn, worden eventuele bonuspunten toegekend. Het totale aantal punten dat de groep aan het eind heeft, wordt gedeeld door het aantal groepsgenoten. De groep die hierna de hoogste totaalscore heeft, wint de scavenger hunt.

Opdrachten

1. Maak een foto van iets onmogelijks. Fotobewerking is hierbij niet toegestaan. -- 10 punten.
2. Maak een voertuig waarmee 2 personen over een afstand van 100 meter over land èn over water verplaatst kunnen worden. Hulp bij het voortbewegen van het voertuig door andere personen is niet toegestaan. -- 30 punten.
3. Creëer een vlag voor jullie groep en hang deze zichtbaar op. -- 2 punten. De groep waarvan de vlag het hoogst hangt op de laatste dag van eth0 krijgt 5 bonuspunten.
4. Verplaats jezelf (dus zonder hulp van anderen bij het voortbewegen, hulp bij het bouwen van een constructie oid. is natuurlijk wel toegestaan) over een afstand van 50 meter, minimaal 2 meter boven de grond, zonder de grond te raken. -- 10 punten.
5. Maak een op afstand bestuurbaar object, die door een door de organisatie opgesteld parcours kan voortbewegen. -- 10 punten voor het maken van het object, + 10 punten als deze het parcours succesvol aflegt.
6. Maak een model van het vrijheidsbeeld (minimale hoogte 1 meter). -- 5 punten.
7. Creeer een wachtwoord authenticatie door middel van beweging met de Wiimote, voor minimaal 2 verschillende wachtwoorden. -- 15 punten.
8. Maak je eigen “will it blend” filmpje. -- 5 punten. Het filmpje met de meest creatieve inhoud krijgt een bonus van 10 punten.
9. Maak een sneeuwpop van minimaal 60cm hoog. -- 10 punten.
10. Beweeg jezelf 50km/u voort zonder gebruik te maken van een verbrandingsmotor. -- 20 punten.
11. Bouw een tipi waar minimaal je hele groep tegelijkertijd in past. -- 5 punten.
12. Wek voldoende energie op om je pc een uur te laten draaien. -- 10 punten.
13. Geef een lichtshow van minimaal 5 minuten, ’s avonds in het donker. -- 5 punten. De mooiste lichtshow krijgt een bonus van 5 punten.
14. Maak een digitaal of analoog 3D-model van het totale ETH-0 terrein. -- 5 punten.Bonus 15 voor de mooiste
15. Verzamel van elk van de EU-landen een euromunt. -- 1 punt per land, 10 bonuspunten indien je alle landen weet te verzamelen.
16. Bouw een zeppelin die kan zweven en zich door de lucht vooruit bewegen. -- 15 punten.
17. Regel een gigabit uplink voor het eth-0 netwerk. -- 100 punten x het aantal dagen dat het event nog duurt op het moment dat je de opdracht volbracht hebt.
18. Bouw een AI bot, en laat deze met een jurylid kletsen. -- 10 punten.
19. Laat een echte magic 8 ball zien. -- 5 punten.
20. Pimp een rollator van een bejaarde met diens toestemming en toon de gepimpte rollator. -- 5 punten.
21. Laat een foto zien waarop je met een groepsgenoot schaak aan het spelen bent in een achtbaan (zie XKCD: http://xkcd.com/chesscoaster/). -- 20 punten.
22. Verstuur iets volgens RFC1149 (zie http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html). -- 20 punten.
23. Los vraagstukken van http://projecteuler.net/index.php?section=problems op; laat behalve de oplossing ook je berekening/zelfgeschreven programma (om tot de oplossing te komen) zien. -- 2 punten per opgelost vraagstuk.
24. Toon een opslagmedium met een minimaal aantal megabytes aan opslag per kilo. -- 100 punten - (megabytes * kilo's).
25. Laat een waterstraal continu lopen met een minimum aan water gebruik, zonder tussen liggende verbinding. -- (10 punten - aantal liter water in gebruik) * overbrugde afstand in meters. (water niet uit het gebouw halen)
26. Vind de secret keys op het netwerk. Er zijn 5 verschillende te vinden. -- 3 punten per stuk.
27. Bouw een echte random number generator. -- 1 punt per Mb/s random data met een maximum van 10 punten.
28. Sprokkel hout voor het kampvuur. -- 10 punten per volle kruiwagen.
29. Maak een sieraad van computeronderdelen. -- 5 punten. Het mooiste sieraad krijgt een bonus van 5 punten.
30. Regel een betalende bezoeker; een bezoeker kan maar voor 1 groep tellen. -- 5 punten per bezoeker per dag waarvoor deze betaalt.
31. Maak een lijn van mensen die schouder aan schouder liggen of staan -- 1 punt per meter.
32. Regel of maak een duikboot waarin een persoon minimaal 5 minuten onder water kan blijven en mee voortbewogen kan worden (zonder hulp). -- 15 punten. Indien de persoon gedurende deze tijd en de vaart droog blijft -- 20 bonuspunten.
33. Ga met zoveel mogelijk crewleden op de foto. -- 1 punt per crewlid.
34. Doe een overnachting buiten je tent in het gras. Zorg voor bewijsmateriaal waaraan niet getwijfeld kan worden. -- 20 punten.
35. Rook of eet gras. -- 5 punten.
36. Schop de voetbal-binnenbal (te lenen bij de crew) zo ver mogelijk. -- 1 punt per 15 meter.
37. Maak een apparaat waardoor het de hele week droog blijft. -- 10 punten als het werkt.
38. Maak een filmpje over eth0 van minimaal 30 seconden en maximaal 3 minuten. -- 5 punten.
39. Eet een bol knoflook in zijn geheel op, zonder hierbij of hierna over te geven. -- 5 punten.
40. Maak een zeepglijbaan en glijd hierop zo ver mogelijk met 1 keer afzetten aan het begin. -- 1 punt voor elke 2 gegleden meters.

Disclaimer

Het deelnemen aan de scavenger hunt geschied op eigen risico. De scavenger hunt- en eth0 organisatie zijn niet verantwoordelijk voor materiele en/of lichamelijke schade ten gevolge van het uitvoeren van de opdrachten. Mocht je bang zijn dat een bepaalde opdracht schade aan je spullen en/of gezondheid toebrengt, kies dan een andere uit.

Deadline

We willen de prijzen voor de scavenger hunt vanavond (donderdag 10-7) rond 22:30 a 23:00 uitreiken, voordat het feest begint. Dat betekent dat alle voltooide opdrachten natuurlijk voor die tijd beoordeeld moeten zijn, dus hebben jullie nog tot ca. 22:00 om opdrachten te laten beoordelen. Tot nu toe hebben we de eerste anderhalve dag (na het aankondigen van de scavhunt op zaterdag) heel wat uitwerkingen zien langskomen, maar daarna eigenlijk niets meer! Dit heeft ook tot gevolg dat een team dat alleen het eerste weekend aanwezig is geweest nu nog bovenaan staat... Heb je nog dingen liggen die beoordeeld moeten worden, zorg dan wel dat je dat op tijd doet zodat je de punten ervoor ook daadwerkelijk krijgt!

Tussenstand

  • Team Jailbait - 0 punten
  • Team Mismatch - 0 punten
  • Republiek Ollands - 0 punten
  • Team Pluisje - 5 punten, score 2,5
  • Team eth0 - 18 punten, score 4,5
  • Team Bunneh! - 20 punten, score 10
  • Team Chaos - 222 punten, score 24.6
  • Team Creatief - 149 punten, score 74,5

(Eventuele bonuspunten zijn hierin nog niet toegekend, dit gebeurt bij het bepalen van de definitieve scores na het aflopen van de deadline.)

Prijzen

P7119506.JPG

Coolermaster heeft ons 3 Centurion kasten aangeboden om als prijzen te dienen voor de Scavhunt.

Stoney3k heeft samen met nog 2 teamgenoten een CoolerMaster kast gewonnen.