Personal tools

Winter2011DesignOverview

From Eth0Wiki

Jump to: navigation, search

Design main page: http://wiki.eth-0.nl/index.php/DesignWinter2011


Overview van alle lopende design projecten en projectjes.

Status per 3 januari 2011 - 15:30: INCOMPLETEPICS!! \o/

Omdat plaatjes veel meer info verplaatsen per pixel, heeft diggie alvast een 3d-schets gemaakt waar de meeste genoemde ideeën in zijn verwerkt. Hier staan de plaatjes, als leidraad: http://meuk.it-rex.nl/eth0/2011_winter/design/3d/

Een beetje toelichting kan geen kwaad, dus: Op de 'colored' plaatjes is alles dat blauw is nu aanwezig in de panoven. En alle inrichting is rood. De kleuren op alle andere plaatjes en in de videos zijn zo veel mogelijk de kleuren die we in gedachten hebben. Alleen de muren en de dakbalken van de panoven kloppen niet in deze plaatjes. De balken zijn bruin, de muren wit. Het dak is wit(-ish) met horizontale latten er op.

Zie ook de foto's die we hebben gemaakt tijdens de bezoekjes aan de panoven: http://meuk.it-rex.nl/eth0/2011_winter/

Lounge

De wens is om de hele lounge te voorzien van een vloer van matrassen (in totaal ca. 60m2). Als dit niet netjes te krijgen is (bijv. door te veel verschillende diktes matrassen) dan kunnen we de bedekking bijv. beperken tot het gedeelte rechts van de bar, tussen de muur bij de entree en de nooduitgang (waar de waarschuwingstape naartoe loopt). De rest van de lounge moet dan voorzien worden van tapijt (kleur moeten we nog ff naar kijken) en een paar losse matrassen, poefjes, zitzakken en ander zitspul.

Will-Do heeft contact met de man die er deze zomer veel had (een botenbouwer die vaak veel grote stukken matras over heeft). We weten niet of hij er genoeg heeft voor wat we van plan zijn, dus eventueel moeten er meer matrassen gevonden en gehaald worden. Er zijn ook nog een stel matrassen in de inventory. Mochten we toch nog extra nodig hebben dan is waarschijnlijk via marktplaats kopen het goedkoopst; dan moet er voornamelijk even iemand ergens langsrijden.

Er moeten natuurlijk ook hoezen of lakens voor de matrassen komen, zodat alle matrassen spierwit zijn. Er is ook een (onbekend) aantal hoezen in onze inventory, maar deze moeten wellicht wel eerst even gewassen en/of gebleekt worden.

Zitplaatsen

Langs de lounge-area komen houten bankjes (60cm hoog x 42cm breed x 215cm lang, ongeveer), waarin tevens een TL-buis voor licht zorgt. Naar het pad toe wordt dat licht door gaten aan de onderkant als padverlichting gebruikt (zie plaatjes). Aan de andere kant (naar de lounge toe) worden er gaatjes in geboord van 3-5 mm, voor een shiny effect. De bankjes maken we van plaatmateriaal, en worden bijv. grijs geverft. Ze worden geschroeft, zodat ze makkelijk in storage kunnen worden bewaard voor volgende events.

Muren

De bedoeling is om de (lelijke) muren en ramen van de panoven te bekleden met lakens. De gordijnen gaan dicht, en daar doen we lakens overheen. Witte in de lounge, en bakstenen/betonnen geschilderde lakens bij de retro-kant. In plaats van lakens zouden we ook papier kunnen gebruiken. In totaal is er max. ca. 90m2 te bedekken. Ikarus denkt dat lakens wel voor 1 euro per 4m2 te koop moeten zijn (bijv. bij Zeeman (wibra en xenos zijn te duur)). SlashxxD heeft bij de Makro (brokaat)papier gevonden, wat ze ook in chinese restaurants gebruiken, voor ong. 15 euro voor 100m bij 1m. Het enige nadeel daar van is dat het snel scheurt, dus dat is lastig als mensen tegen de muur gaan leunen (en dat gaat gebeuren).

Als de matrassen-area van de lounge klein wordt gemaakt, dan kunnen er evt matrassen tegen de muren op bevestigd worden. Als iemand daar een mooie oplossing voor weet... De lakens zouden in elk geval met tacks of met punaises in houten rand boven de ramen kunnen worden vastgemaakt (daar zitten wel meer gaatjes en nietjes in, dus dat vinden ze vast niet heel vervelend bij de Panoven...)


Bar

De bar is lelijk, met hele lelijke thema-verprutsende taptorens er op. Maar als we daar grote glimmende (piepschuim) bollen op monteren, met daartussen wat EL-draad (licht op als je er stroom op zet), dan lijkt het net op overspringende vonken tussen twee Tesla-coils. Door wat hardboard platen tussen de boven en onderkant van de bar te monteren, kunnen we de schijn wekken van een soort grote machine. Vandaar ook de zes pijpen aan de voorkant (zie de pics).

De holle ruimte tussen de bar en de hardboard platen (ong. 10cm) kan evt ook volgespoten worden met rook; door droogijs in heet water te leggen met een ventilator er boven, waardoor er stoom uit roosters en uit de pijpen kan worden geblazen (zie de pic over droogijs). Hier kan je zien hoe dat werkt: http://www.youtube.com/watch?v=xhZ_pn6cR7w

Will-Do dacht om misschien zwarte doeken te kopen en die om de bar te binden. Wel een beetje goed vastmaken ipv dingen er af trekken. En doeken zijn later ook nog bruikbaar.

Retro-hoek

Retro zal zelf nog e.e.a. inrichten, dus wat er nu aan de retro-kant staat is unconfirmed. Het is een intepretatie van diggie van wat hij heeft bedacht en met Stitch heeft besproken. Retro haz confirmed awesomeness has been reached to a satisfactory level.

Tussen de bar en de retro-hoek zijn een paar tafels en stoelen beschikbaar, voor mensen die even aan een tafel willen zitten, of die geen laptop maar 'n pc bij zich hebben. Er zijn in principe 8 plaatsen vrij. Deze tafels zouden bijv. wel een leuk lampje oid kunnen gebruiken.


Andere ruimtes

In de rest van het pand (dus buiten de centrale ruimte) gaan ook nog wat dingen gebeuren. VictorB heeft voorgesteld om de entree (buiten) in Half-Life Opposing Forces stijl in te richten; met zandzakken-muurtjes, camouflage-netten, een machinegeweer op een statief en een veld-radio waar allemaal radio-chatter uit komt. Hij heeft zelf een awesome wit camo-pak met rode baret en andere attributen geregeld. Helemaal precies zoals in de game :)

Portals

Met wat plaatmateriaal en oranje en blauwe lichtslangen kunnen we mooie portals maken. De deur naast retro die naar de slaapkamers leidt leent zich hier goed voor. Ivm veiligheidsvoorschriften moet er wel voor gezorgd worden dat de portal ook geopend kan worden als een normale deur.

SheGeek kwam met het idee om op het plafond ook nog een portal te maken, waardoorheen je zicht hebt op een andere plaats. Ivm wikileaks leek het ons leuk om bijv. uitzicht te bieden op Bahnhof AG, de hosting-grot waar veel van de wikileaks servers staan. Vanwege de vele balken op het plafond, leent eigenlijk alleen het grote (verticale) vlak in het midden van de ruimte zich hier voor. Het is nog wel even de vraag hoe we zo'n portal kunnen monteren. Wie heeft een idee?

Afhankelijk van het gewicht, maar stage/gaffer tape kan goed werken, even schoonmaken en plakken en laat geen lijmresten achter. Lokatie voor portal --WilcoBaanHofman 19:10, 3 January 2011 (CET)

Labs

Er komen twee labs in de grote slaapkamers aan de uiteinden van het gebouw. Het ene lab wordt het maker-lab, waar mensen kunnen knutselen aan bijv. elektronica en pinball-machines. Het andere lab wordt het knowledge-lab, waar de kennis-workshops gegeven zullen worden. Vooral in het maker-lab zijn speciale voorzieningen nodig, bijv. in de vorm van bescherming van de tafels tegen soldeervlekken en krassen etc. Dat kunnen we eenvoudig doen door hardboard-platen op de tafels te leggen. De knowledge-lab moet in elk geval een beamer krijgen, dus we moeten in alle design rekening houden met een scherm. NB: zie de foto's van de fieldday; de labs hebben beiden een aanrecht en hele vrolijke gordijntjes. Dat is dus iets om rekening te houden in je design-ideëen.

Bordjes

Vanuit Portal komt de inspiratie om op de deuren van de slaapkamers, toiletten, douches en de labs allemaal waarschuwingen op een A3-poster te plakken, in icoontjes-vorm. SheGeek heeft hier al een voorbeeld van rondgemailed.

Ook kunnen we met stroken stof (IKEA) en dubbelzijdig plakband lange banen langs de muren plakken, als route-beschrijving, zoals in de ouderwetse Lab-omgeving in Black Mesa gebruikelijk is. Die banen leiden dan naar de toiletten en naar het lab. Ook zouden we her en der waarschuwingsbordjes kunnen plaatsen, bijv. over explosieven, bio-hazards, etc.

Als er mensen zijn met leuke ideëen om deze ruimten verder aan te kleden, dan horen we het heel graag!

Verlichting

De lounge wordt verlicht dmv de lampjes op de lackracks, de gaatjes in de bankjes en gedeeltelijk door de EL-wires op de bar. Verder is er nog verlichting nodig. Diggie zat daarom te denken aan het meenemen van zijn 8-kanaals lichtcomputer (uit 1992 ofzo :-). Die kan 8 gloeilampen van max. ca. 100 Watt separaat aansturen en dimmen. Evt. gekoppeld aan de muziek. Als we die op ultra-langzaam instellen, en we leggen de lampen op het dakje van de bar (aan de lounge-kant), gericht op het plafond aan de andere kant, dan hebben we waarschijnlijk wel leuke steeds-veranderende mood-lights.

Ook is het idee om allerlei kleuren ledjes op een platte batterij te tapen en deze in balonnen of condooms te stoppen. Die blaas je dan op, knoopje er in, en je hebt mooie gekleurde bollen die een paar dagen licht kunnen geven.


Taken/Planning

Op http://wiki.eth-0.nl/index.php/Winter2010DesignPlanning staat een lijst van alle dingen die nog gedaan moeten worden. Check deze lijst regelmatig en pas 'm gerust aan als er iets veranderen moet!


Random meuk, tasks, reminders:

Uiteraard kan deze lijst nog verder uitgebreid worden, dus als er iets mist: zet het er vooral bij :)!

Misschien heb je ideëen over hoe bepaalde dingen uitgewerkt kunnen worden oid. Op dit moment zijn er ten minste zoveel dingen uitgewerkt als er hier boven staan, dus er is nog genoeg te doen!

Werkplaats

Voor een aantal dingen is het handig om een werkplaats te hebben. Vooral als we met z'n allen samen en tegelijk willen knutselen.

Stitch heeft in Rotterdam een klaslokaal ter beschikking gesteld. Stoneshop en Moem (in omgeving Arnhem) hebben als 't goed is ook een grote ruimte, die we wellicht mogen gebruiken als we het vragen.

We zoeken nog een werkruimte in de buurt van Amsterdam voor het verwerken van platen hout.