Personal tools

Community projects

From Eth0Wiki

Jump to: navigation, search
This article is a stub and is subject to change. Also, this banner is awfully green

Binnen de hacker community is iedereen wel bezig met allerlei projecten. Vanuit de diverse hackerspaces, fablabs en ook gewoon personen is er een wereld aan toffe ideeën en mogelijkheden. Als je twijfelt of je iets moet gaan doen moedigen we dat van harte aan. Voeg je project toe op de wiki en laat anderen weten waar je mee bezig bent. Een linkje naar je blog is natuurlijk ook goed; maar laat het weten.

Sponsoring

Eth0 en HXX hebben besloten om projecten actief te gaan sponsoren. Tot aan Hack Square wordt een bedrag van 5000 euro verdeeld over diverse projecten. Er zijn een aantal (eenvoudige) voorwaarden aan sponsoring die ervoor zorgen dat we in ieder geval nuttige projecten gaan supporten.

De keuze wordt gemaakt door het bestuur van stichting hxx en stichting eth0, de projecten die ons het meeste aanspreken en haalbaar lijken kiezen we uit, projecten die daarna nog over blijven kunnen uiteraard in overleg "bijgestuurd" worden zodat we er wellicht wel iets in zien. Het belangrijkste blijft dat het haalbaar en nuttig moet zijn voor en door de community.

Aanvraag en Voorwaarden

Sponsoring aanvraag is vrij simpel, waarschijnlijk heb je alles hiervoor al op orde :)


Het gaat als volgt:

Laat eerst zien waar je mee bezig bent. Doe dit met een blogpost op je site, een website, een foto stream, een pagina op een willekeurige wiki of gewoon een e-mail. Stop daarbij iets van concept art, tekeningen, tekst en uitleg. Niet teveel maar wel zodat je duidelijk kan zien dat je er mee bezig bent of het gaat maken. Geef ook een indicatie van de kosten, en probeer die laag te houden waar mogelijk -> meer projecten.

Stuur een berichtje naar bestuur@eth-0.nl met (links naar) voorgenoemde gegevens.

Binnen een weekje of twee krijg je een reactie met hoe en wat.

Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • Deel; het project is te volgen door buitenstaanders via het Internet
  • Kosten kunnen achteraf worden gedeclareerd mits vooraf bekend, Of je kunt een voorschot krijgen als het duidelijk is waar dit voor gebruikt gaat worden en je dit zelf niet kunt voorschieten.
  • Herbruikbaar: het project is meerdere malen inzetbaar of uit te voeren, we willen projecten die met de nederlandse scene mee kunnen naar verschillende events.
  • Projecten die steeds beter kunnen worden waardoor er een actieve groep om een project onstaan en blijft bestaan zijn nog leuker! Er hoeft geen hardware gemaakt te worden, als is het aantonen van kosten bij een software project wel wat lastiger wellicht.
  • Je bent zelf betrokken, en hebt ook de leiding over het project

Voor de rest ben je vrij om te doen wat je wil. De stichtingen gaan expliciet niet sturen hoe en wat; het is jouw idee, jouw project. Jij doet ermee wat jij wil. Mocht je advies zoeken, dan is er altijd wel iemand te vinden in de community... soms kan je zelfs rekenen op een advies overkill, dus hou daar rekening mee :P

Community projecten

Hieronder staat een lijst van projecten. Er zijn ook projecten te vinden op de Hack Square wiki, hackerspaces en dergelijke.

Overigen projecten staan hier: